Spiritualitate

DIAGNOSTICAREA AFECȚIUNILOR FIZICE LA NIVELUL AUREI

Corpul fizic este o strutură care dupa cum știm cu toții se analizeaza cu cele cinci simțuri ale noastre. În practica medicinii alopate, aceste simțuri împreuna cu examinările paraclinice ne permit sa punem un diagnostic de finețe, însă acest diagnostic este condiționat de prezența pacientului la medic. Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori la o distanță mare de față de apariția simptomelor, sau când aceste devin foarte supărătoare. O metodă de diagnosticare precoce a apariției unei afecțiuni patologice este analizarea câmpului energetic al pacientului, mai precis, al corpului eteric.
Corpul eteric este cel mai apropiat corp energetic fata de corpul fizic, și mai este numit și aura corpului fizic. Acest corp eteric este specific tuturor corpurilor fizice care au o temperatură mai mare decât 0 absolut, atunci când se constată energie cinetică la nivelul atomilor și moleculelor care alcătuiesc corpul respectiv.
Corpul fizic uman este alcătuit dintr-un număr foarte mare de celule structurate în organe, aparate , sisteme. În fiecare celulă avem foarte multe substanțe alcătuie din atomi ai mineralelor terestre care funcționează la temperatură de peste 0 absolut, deci energia cinetică a atomilor este prezentă. Deplasarea electronilor pe orbita atomilor va genera un câmp electric, iar activitatea intra-nucleară va genera un câmp magnetic, în consecință putem spune ca fiecare atom are un câmp electromagnetic. Într-o celula care este în parametri fiziologici, structura internă a ei este o constantă care se traduce printr-un câmp electromagnetic specific. Asocierea celulelor în organe, va determina un câmp electromagnetic specific fiecărui organ, iar la nivelul corpului vom avea specificitatea unui câmp electromagnetic individual. Acest câmp energetic exterior al corpului fizic este dat de proiecția la suprafață a câmpurilor electomagnetice celulare. Un corp fizic caracterizat de o sănătare deplină va avea un un câmp electromagnetic uniform ce poate fi vizualizat ca un ovoid energetic de o anumită coloratură, deoarece frecvența câmpului este aproape aceiași din creștet și până la tălpi. Când, din anumite cauze apare o schimbare a compoziției intracelulare, va apărea un nou câmp electromagnetic specific noii structuri intracelulare. În momentul în care celulele modificate ating o masă critică, noul câmp electromagnetic al acestui grup de celule se va proiecta la suprafață, în corpul eteric. Aici, această nouă proiecție energetică va putea fi identificată de către diagnostician deoarece toate frecvențele de câmp care nu sunt specifice stării de sănătate deplină, au o frecvenă mai mică decât cea de sănătate, lucru care se traduce prin apariția de zone de culoare mai închisă, de goluri în coloratura câmpului energetic. Știm să proiecția energetică are loc în dreptul organului din corpul fizic, apariția de zone energetice de frecvență redusă ne semnaleaza apariția unui proces patologic în acel organ sau în zona anatomică corespondentă. Avantajul acestei metode este acela că putem diagnostica o afecțiune patologică înaintea apariției simptomelor clinice evidente care vor determina pacientul să apeleze la un cabinet medical. Este o metodă ce poate fi folosită cu succes în medicina preventivă, pentru a depista afectiunile patologice în fazele incipiente când tratamentul lor este mult mai facil decât în stadiile de boală avansată.
În acest câmp energetic sunt prezente și meridiane energetice care se poziționează atât vertical cât și orizontal. Prin ele circulă energia vitală ( prana, energia vitală ) care are rolul de a sustine vitalitatea corpului fizic. În anumite situații la intersectia anumitor meridiane se produce un blocaj, cu oprirea fluxului energetic și acumularea energiei în aceste zone. În consecință va apărea o simptomatologie la nivelul anumitor organe, simptomatologie care în general este rebelă la tratamentele alopate.
Tot la nivelul corpurilor energetice , la examinarea acestora, vom putea analiza și chakrele.
Chakra este un cuvânt din limba sanscrită care se traduce prin roată sau cerc. Chakra este un concept filosofic care se referă la vârtejuri în formă de cerc care, conform medicinei indiene tradiționale, ar exista în corpul uman.Deși există mulți susținători contemporani ai conceptului , din cauza naturii subtile a subiectului, știința modernă nu a dovedit existența sau inexistența chakrelor.
Omul comunică cu mediul înconjurător prin intermediul chakrelor. Ele asigură un permanent schimb de energii subtile care au rolul de a mijlocii comunicarea în orice situație. Din fiecare chakra radiază un anumit număr de canale energetice („nadi”) cunoscute în tradiția yoghină sub numele de petale sau spițe energetice. Chakrele sau centrele energetice principale sunt șapte la număr, sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din creștetul capului până la baza coloanei vertebrale). Acestea sunt niște mecanisme energetice care au rolul de a armoniza vibrația energiei universale cu energia segmentului anatomic pe care îl gestionează. Deci, trebuie să reținem că fiecare chakră gestionează un anumit segment al corpului fizic în funcție de vibrația acestui segment. În afecțiunile corpului fizic apare și o modificare a rotației a chakrei care gestionează acel segment în care se localizează boala. Boala, după cum am spus mai sus este caracterizată de un câmp electromagnetic mai redus. Chakra care gestionează segmentul anatomic ce conține boala trebuie sa armonizeze energia universală la o vibrație mai joasă, la nivelul vibrației bolii, și de aceea vom observa și o încetinire a vitezei de rotație a chakrei respective.
În ultimii 40 de ani foarte multi psiho-terapeuți au făcut conexiuni între modul și orientarea gândirii pacienților lor și apariția de boli la nivelul corpului fizic. Orice gând al nostru este de fapt o informație, caracterizată de o anumita frecvență, ce va influiența activitatea unei anumite chakre. Chakrele, funcționează pe anumite frecvente care au fost deja măsurate. Cea mai lentă este chakra de bază iar cea cu frecvanța cea mai mare este cea coroană. Gândul având o anumită vibrație , va acționa într-un anumit segment al corpului fizic și va determina menținerea stării de sănătate sau apariția bolii. Orice boală într-un anumit segment al corpului fizic ne va îndrepta atenția asupra unei chakre și atunci vom putea să ne orientăm investigarea cauzelor bolii pe un anumit al aspect al vietii psiho-afective a pacientului. Așadar, examinarea corpului energetic ne va permite depistarea precoce a afecțiunilor patologice cât și depistarea cauzelor bolii la nivelul mentalului pacientului.
Această capacitate de a analiza corpul eteric o au toți oamenii. Diferența dintre noi este aceea că unii au experimentat-o și exersat-o. Toți putem să ne amplificăm aceste calități care sunt numite simțuri extrasenzoriale sau paranormale. O modalitate relativ simpla de a amplifica aceste simțuri este meditația. Sunt multe abordări pentru a atinge această stare, dar o metodă este uimitor de simplă și cu rezultate extraordinare. Ea se numește THETA HEALING și este predată de DR. MIRCEA IOAN POPA . Informații suplimentare găsiți pe www.Tratamentenergetic.ro

admin

November 8th, 2013

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − eleven =