Spiritualitate

Cufundarea in potentialul absolut

Deepak Chopra

Ne nastem fiinte infinit creative. In copilarie tindem sa ne gandim la viitor ca la o foaie alba de hartie, pe care putem scrie propriile povesti. Posibilitatile par nesfarsite si suntem pusi in miscare de promisiunea de a descoperi si de placerea pura de a trai cufundati in atat de mult potential. Dar, pe masura ce crestem, devenim adulti si suntem invatati despre „limitarile” noastre, multi dintre noi din pacate se adapteaza la o vedere extrem de restransa a ceea ce este posibil.

Exista o cale de a recastiga bucuria insufletita de potentialul nelimitat. Tot ce trebuie este intelegerea adevaratei naturi a realitatii – dorinta de a recunoaste interdependenta si inseparabilitatea tuturor lucrurilor. Esti parte inseparabila a campului de constiinta pura, care da nastere la tot ce este in universul fizic.

Chiar daca nu te vezi atat de creativ, insasi existenta ta este dovada creativitatii innascute. In fiecare moment iti co-creezi realitatea, prin intermediul gandurilor, intentiilor, cuvintelor si actiunilor tale. Detii un potential creativ nelimitat, pentru ca natura ta esentiala este constiinta pura. Aceasta este Legea Potentialitatii Pure.

Cum poti aplica Legea Potentialitatii Pure, campul tuturor posibilitatilor, in viata ta? Daca vrei sa folosesti din plin creativitatea inerenta in constiinta pura, trebuie sa o accesezi. Iata cateva din cele mai puternice exercitii pentru a intra in campul de potential pur.:

  • Mediteaza. Daca aloci in fiecare zi timp pentru meditatie, ajungi dincolo de tiparele de gandire conditionata ale mintii, intr-o stare extinsa de constiinta pura. Acesta este campul posibilitatilor infinite. Este ideal sa meditezi treizeci de minute dimineata si treizeci de minute seara.  meditatie
  • Practica tacerea. Experimentarea tacerii semnifica retragerea din actul vorbirii in toate formele ei, inclusiv urmarirea TV, navigarea pe internet, ascultarea radio-ului si cititul. Daca nu iti oferi niciodata oportunitatea de a experienta tacerea, zgomotul dialogului interior al mintii se va intensifica. Poti incepe prin a te retrage cateva ore pentru tacere, ulterior sa  ajungi pana la o zi, apoi chiar la o saptamana.
  • Petrece timp in natura. Cufundarea in natura iti da posibilitatea sa experimentezi direct incredibila inteligenta a universului. Esti martor la curgerea continua a tuturor elementelor si fortelor vitale.

Cu iubire, Deepak

 David Simon

 Ai incredere in curentul vietii

 Una dintre cele mai impresionante povestiri despre pasirea in necunoscut este relatarea biblica a fugii israelitilor din Egipt. Asa cum este descrisa in Exod (13:17-15:21) , Dumnezeu ii porunceste lui Moise sa ii scoata din robie pe israeliti. Dupa un pelerinaj lung si dur, acestia ajung pe malul Marii Rosii. Cu armata faraonului pe urmele lor, Moise Il implora pe Dumnezeu sa-i ajute. Dumnezeu il invata sa-si ridice toiagul si sa le ceara israelitilor sa intre in mare. Moise isi ridica toiagul …. si nu se intampla nimic.  Pentru ca panica incepe sa creasca, Moise se roaga inca o data pentru interventia Divina si Dumnezeu ii raspunde: „Nu-mi spune mie, spune-le israelitilor sa se puna in miscare.” A fost nevoie de multa incurajare, dar de indata ce au intrat in apa, marea s-a despartit si oamenii au putut trece in siguranta.

Uneori trebuie sa facem primul pas, chiar daca drumul nu este vizibil in fata noastra. Date fiind posibilitatile pe care le avem, patrundem in inteligenta mintii noastre (care e cea mai rationala alegere?) si in inteligenta corpului (simt ca e bine?) Cu cat alinierea dintre minte si corp este mai buna, cu atat mai usor va fi de facut primul pas si cu atat mai probabila va fi manifestarea rezultatului dorit. Totusi, Bhagavad Gita ne reaminteste ca putem controla alegerile, dar nu si consecintele lor. Karma este insondabila. Cunoscand acest lucru, facem un pas in directia care pare a fi pentru noi, cea mai de ajutor pentru evolutie si avem increderea ca fie vom primi ceea ce dorim, fie vom invata o lectie foarte importanta.

Incertitudinea este ingredientul care face viata bogata si entuziasmanta. Disponibilitatea noastra de a imbratisa incertitudinea este cea care ne permite sa ne aliniem la curgerea evolutiva. Intra in apa si lasa curentul vital sa te duca acasa, in marea eternitatii.

Iubire, David

Sfaturi

3 pasi pentru a iesi din rutina

 In fiecare moment al existentei noastre  avem acces la un numar nelimitat de alegeri. Totusi, datorita conditionarii, majoritatea dintre noi tindem sa actionam in maniera previzibila, repetitiva. Procesul este asemanator cu a conduce o masina pe acelasi drum de tara noroios, de mai multe ori. Cu timpul, rotile sapa santuri in noroi si masina urmeaza singura drumul pe care l-am mai facut. Este calea minimei rezistente si, chiar daca ne ajuta o vreme, daca uitam ca putem alege oricand alt drum, ne trezim impotmoliti intr-un sant adanc. In traditia vedica straveche, aceasta este cunoscuta ca Legea karmei.

Cum ne eliberam de tiparele de gandire si de comportamentul repetitiv care ne limiteaza experimentarea libertatii, fericirii si implinirii? Cheia este sa devii constient de alegerile pe care le faci in fiecare moment.

  • PASUL 1

Fii martorul alegerilor pe care le faci in fiecare moment. Prin faptul ca esti atent la alegerile pe care le faci, aduci intregul proces decizional din taramul inconstient, in taramul constient.

  • PASUL 2

Cand faci o alegere, pune-ti doua intrebari:

1.      Care sunt consecintele alegerii pe care o fac?

2.      Aceasta alegere ne va aduce fericire si implinire, mie si celor pe care ii va afecta alegerea mea?

  • PASUL 3

Acordeaza-te la intelepciunea corpului. Cand analizezi alegerea pe care o faci, acorda atentie senzatiilor din corp si foloseste sentimentele de bine sau de neplacere, ca sa te orientezi. Majoritatea oamenilor primesc acest mesaj, in zona inimii. Altii il primesc in plexul solar (proverbiala „senzatia  din stomac”)

Concentrandu- ti atentia asupra inimii sau plexului solar, intreaba-ti corpul „Ce simti fata de aceasta alegere?” Daca corpul iti trimite un sentiment de bine si dorinta, poti trece la treaba. Daca corpul iti trimite un semnal de stres fizic sau emotional, atunci nu ai facut alegerea potrivita. Fa o pauza si ia in considerare alte posibilitati, pana cand gasesti alegerea care rezoneaza cu imboldul inimii.

admin

October 25th, 2013

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + 12 =